Floredon 10% este un antibiotic sub formă de pudră, folosit în acvacultură şi nu numai pentru tratarea diferitelor boli cauzate de bacterii la salmonide.
100 g premix medicamentat conţin 2 grame fluorfenicol. Fluorfenicolul este un antibiotic sintetic cu spectru larg. Acţionează prin inhibarea sintezei proteice din celula bacteriană. În protoplasmă, molecula de fluorfenicol se fixează la nivelul subunităţii ribozomale 70 S, acţionează prin inhibiţia enzimei peptidil – transferaza, determinând blocarea sintezei proteice de la nivelul ribozomilor bacteriilor susceptibile. Fluorfenicolul este un derivat de tiamfenicol. Molecula acestuia conţine un atom de fluor în locul grupării hidroxil, fiind astfel activa faţă de bacteriile ce produc acetil – transferaze şi faţă de bacteriile cloramfenicol-rezistente. Spre deosebire de cloramfenicol, molecula de fluorfenicol nu conţine gruparea nitrogen, responsabilă de producerea anemiei de tip aplastic.
Cu floredon 10% se pot trata bolile peștilor, precum: furunculoza (Aeromonas salmonicida subsp. salmonicida) şi infecţii cu alte Aeromonas; Vibrioza (Vibrio sp.), Pasteureloza (Pasteurella piscicida) şi alte boli produse de microorganisme sensibile la fluorfenicol.
Doza zilnică de tratament folosită la peşti este de 10 mg fluorfenicol/kg greutate corporală (50 g Floron/100 kg greutate corporală peşte, în furaj).
Durata tratamentului este de 10 zile la puiet şi tineret şi se divide în două subdoze egale. Medicamentul nu se va administra la peşti în bazine cu o temperatură a apei sub 5ºC.
Carne de peşte nu se va consuma timp de 16 zile (temperatura apei 5-10ºC) şi timp de minim 8 zile (temperatura apei peste 10ºC).
Floronul este ambalat la pungi de 100 g, 1 kg sau la sac 10 kg premix medicamentat. Este disponibil pe comandă.
Se va depozita la temperatură sub 25ºC, ferit de lumină.
ATENŢIE! Pentru administrarea produsului şi alte informaţii suplimentare, trebuie să apelaţi la serviciile unui medic veterinar. Informaţiile prezentate în această pagină nu ţin loc de prescripţie medicală.