Sari la conținut
Prima pagină » Echipamente piscicultură » Bazine transport pește viu

Bazine transport pește viu

Pentru transportul peştelui, fără a-l răni şi stresa, este nevoie de echipament specializat, de tip Bazine transport pește viu. De aceea, vă punem la dispoziţie diferite bazine de transport peşte viu în condiţii de maximă siguranţă şi la preţ accesibil, disponibile pe comandă.

Alegerea dimensiunii acestor bazine transport peste viu depinde de cantitatea de pește care trebuie transportat. Dar și de specia peștilor, temperatura apei și distanţa transportului.

Capacitate

Ca sfat, se recomandă umplerea rezervoarelor cu 75% apă şi 25% pește, pentru păstrăv. Un rezervor de 600l corespunde pentru 150 kg de păstrăv, cu o temperatură a apei de 10°C . Pentru crap, capacitatea poate fi de 50% mai mare, fără probleme. Pentru a maximiza capacitatea de transport, este  indicată folosirea difuzoarelor de oxigen. În cazul în care aerul este utilizat în locul oxigenului (folosind 12 V pompe de aer), capacitatea de încărcare se reduce cu 50%. Oxigenul este furnizat la difuzoarele din rezervor prin furtun oxigen. Un debitmetru de oxigen ar trebui să fie instalat între sursa de oxigen și difuzoare.  Ca exemplu, 100 kg de păstrăv dintr-un bazin de transport au nevoie de 2 litri de oxigen pe minut, la 10°C temperatura apei. Şi dublul cantităţii de oxigen pentru 200 kg de păstrăv.